BLOG O VAŘENÍ: objev chutná jídla nebo místa, kde se najíst venku

IMG_8212_jpg
Svatomartinské rohlíčky - recept
Upeč si s námi bohatě plněné svatomartinské rohlíčky. Je libo s makovou náplní, ořechovou nebo raději povidla? To všechno tu najdeš! Připrav se na voňavé těsto, vynikající náplň a tradici, která má kořeny v časech, kdy Martin nebyl jen v kalendáři, ale...
Čti více
DSC_0951
Vláčná jablečná bábovka - recept
Když nevíš, co upéct, upeč bábovku! Bábovka je stálice, která nikdy nezklame. My jsme poprvé vyzkoušeli jablečnou verzi, protože letošní úroda byla opravdu hojná. Velmi mile nás překvapila její příjemná jablečně-skořicová chuť a vláčnost, vyzkoušej jablečnou...
Čti více
IMG_8785
Rychlé buřty na pivu: recept
Co se špekáčky, když už venku není počasí na opékání na ohni? Jednoznačně je spojit s pivem a zeleninou. Buřty na pivu jsou prostě klasika, která nikdy neomrzí. Šťavnaté špekáčky, křupavá zelenina a nasládlá rajčatová omáčka hrají hezky dohromady. Nejlepší...
Čti více
IMG_8935_jpg
Smash Burger: Jak na nejlepší křupavý a šťavnatý burger – recept a tajemství přípravy
Letošní grilovačky jedou na vlně smash burgerů. Příprava burgeru „rozplácnutím“ přímo na grilu je metoda, která mění pravidla hry a přináší do tvého burgeru ještě větší šťavnatost a chuť. 🍔 Jak vznikl smash burger, proč je ještě o trochu lepší...
Čti více
IMG_8345
Domácí lečo jako od maminky
Jakmile se na zahrádce začnou červenat rajčata, je čas uvařit si lečo! 🍅 Na lečo má podle mě každý svůj nejlepší recept, někdo vaří čistě zeleninové lečo, jiný nedá dopustit na lečo s klobásou. My doma vaříme lečo s českým salámem a dnes se s vámi podělím...
Čti více
IMG_8075_jpg
Grilovaná krkovice s chimichurri & kukuřice s cheddarem
Jestli něco ovládlo naše letošní grilovačky, pak je to grilovaná krkovice s chimichurri. Nejlepší na tom je, že to je extrémně jednoduchý, žádná věda! 😎 Od té doby nechceme jíst krkovici jinak. Spojení šťavnatého masa a svěží bylinkové omáčky je prostě...
Čti více
IMG_7855
Rychlý rebarborový koláč s drobenkou
Jak zpracovat rebarboru? Rebarbora je příbuzná šťovíku, což už ti jistě napoví, že bude hodně kyselá. Jedlé jsou jen řapíkaté stonky, listy jsou jedovaté. Takže co s ní? Vezmi si příslušný nástroj a stonek rebarbory odřízni od rostliny, poté odřízni list,...
Čti více
IMG_3600-1
Zapečená cuketa: cuketová pizza s mozarellou
Sezóna cukety je v plném proudu, ty už jsi jich sklidil/a hromadu a uvařil/a jsi snad všechno recepty z cukety – cuketová polévka, cuketová buchta, cuketové placičky aaaaa co dál? Ještě než se s tímhle druhem tykve pocházejícím ze Střední Ameriky...
Čti více
IMG_6336-1
Poctivé boloňské ragú: recept
Jestli je nějaké jídlo, do kterého jsem doslova zamilovaná, tak je to boloňské ragú. Miluju tohle jídlo od začátku do konce. Už když se začne smažit zelenina na másle a vůně se line kuchyní, já se spokojeně usmívám a těším se na výsledek! Baví mě pozorovat,...
Čti více
IMG_6151_jpg
Pečená kuřecí prsa a kuskus se zeleninou
Tohle jídlo vzniklo doslova z toho, co dům dal. Došla nám inspirace, tak jsme se rozhodli, že ji najdeme ve spíži. 😀 Vznikl naprosto jednoduchý recept, o který se s tebou moc rádi podělíme. Objevili jsme totiž kombinaci koření, díky kterému jsou kuřecí...
Čti více
1 2 3
Přejít nahoru