Hledáš něco lehkého, zdravého a přitom výživného k snídani? Zkus míchané tofu! Tahle rostlinná alternativa k míchaným vajíčkům tě překvapí svou chutí i jednoduchou přípravou. Ať už jsi vegan, nebo jen hledáš změnu, tohle je recept, který si zamiluješ....
Čti více Čím víc objevujeme italskou kuchyni, tím víc nám chutná pasta na ty nejjednodušší způsoby. Protože když použiješ kvalitní ingredience, potřebuješ opravdu málo pro vytvoření delikátního pokrmu. 🤤 Na našem menu se stále častěji objevuje italská klasika...
Čti více Upeč si s námi bohatě plněné svatomartinské rohlíčky. Je libo s makovou náplní, ořechovou nebo raději povidla? To všechno tu najdeš! Připrav se na voňavé těsto, vynikající náplň a tradici, která má kořeny v časech, kdy Martin nebyl jen v kalendáři, ale...
Čti více Když nevíš, co upéct, upeč bábovku! Bábovka je stálice, která nikdy nezklame. My jsme poprvé vyzkoušeli jablečnou verzi, protože letošní úroda byla opravdu hojná. Velmi mile nás překvapila její příjemná jablečně-skořicová chuť a vláčnost, vyzkoušej jablečnou...
Čti více Co se špekáčky, když už venku není počasí na opékání na ohni? Jednoznačně je spojit s pivem a zeleninou. Buřty na pivu jsou prostě klasika, která nikdy neomrzí. Šťavnaté špekáčky, křupavá zelenina a nasládlá rajčatová omáčka hrají hezky dohromady. Nejlepší...
Čti více Letošní grilovačky jedou na vlně smash burgerů. Příprava burgeru „rozplácnutím“ přímo na grilu je metoda, která mění pravidla hry a přináší do tvého burgeru ještě větší šťavnatost a chuť. 🍔 Jak vznikl smash burger, proč je ještě o trochu lepší...
Čti více Jakmile se na zahrádce začnou červenat rajčata, je čas uvařit si lečo! 🍅 Na lečo má podle mě každý svůj nejlepší recept, někdo vaří čistě zeleninové lečo, jiný nedá dopustit na lečo s klobásou. My doma vaříme lečo s českým salámem a dnes se s vámi podělím...
Čti více Jestli něco ovládlo naše letošní grilovačky, pak je to grilovaná krkovice s chimichurri. Nejlepší na tom je, že to je extrémně jednoduchý, žádná věda! 😎 Od té doby nechceme jíst krkovici jinak. Spojení šťavnatého masa a svěží bylinkové omáčky je prostě...
Čti více Jak zpracovat rebarboru? Rebarbora je příbuzná šťovíku, což už ti jistě napoví, že bude hodně kyselá. Jedlé jsou jen řapíkaté stonky, listy jsou jedovaté. Takže co s ní? Vezmi si příslušný nástroj a stonek rebarbory odřízni od rostliny, poté odřízni list,...
Čti více Sezóna cukety je v plném proudu, ty už jsi jich sklidil/a hromadu a uvařil/a jsi snad všechno recepty z cukety – cuketová polévka, cuketová buchta, cuketové placičky aaaaa co dál? Ještě než se s tímhle druhem tykve pocházejícím ze Střední Ameriky...
Čti více No posts found