Po dlouhé zimě nás přepadla chuť na ovoce, tak jsme z mrazáku vyndali jahody z loňského léta a pustili se do receptu na ricottové noky s jahodami. Tenhle lehký, svěží a tak akorát sladký pokrm potěší jako hlavní chod, v menší porci pak jako lehký dezert....
Čti více Vajíčková pomazánka je klasika, kterou milujeme nejen na Velikonoce! Je rychlá, chutná a hodí se na snídani, svačinu i večeři. Kromě toho je skvělým způsobem, jak zužitkovat natvrdo vařená vejce, která ti zbyla právě z Velikonoc nebo jiných příležitostí....
Čti více Hledáš něco lehkého, zdravého a přitom výživného k snídani? Zkus míchané tofu! Tahle rostlinná alternativa k míchaným vajíčkům tě překvapí svou chutí i jednoduchou přípravou. Ať už jsi vegan, nebo jen hledáš změnu, tohle je recept, který si zamiluješ....
Čti více Čím víc objevujeme italskou kuchyni, tím víc nám chutná pasta na ty nejjednodušší způsoby. Protože když použiješ kvalitní ingredience, potřebuješ opravdu málo pro vytvoření delikátního pokrmu. 🤤 Na našem menu se stále častěji objevuje italská klasika...
Čti více Upeč si s námi bohatě plněné svatomartinské rohlíčky. Je libo s makovou náplní, ořechovou nebo raději povidla? To všechno tu najdeš! Připrav se na voňavé těsto, vynikající náplň a tradici, která má kořeny v časech, kdy Martin nebyl jen v kalendáři, ale...
Čti více Když nevíš, co upéct, upeč bábovku! Bábovka je stálice, která nikdy nezklame. My jsme poprvé vyzkoušeli jablečnou verzi, protože letošní úroda byla opravdu hojná. Velmi mile nás překvapila její příjemná jablečně-skořicová chuť a vláčnost, vyzkoušej jablečnou...
Čti více Co se špekáčky, když už venku není počasí na opékání na ohni? Jednoznačně je spojit s pivem a zeleninou. Buřty na pivu jsou prostě klasika, která nikdy neomrzí. Šťavnaté špekáčky, křupavá zelenina a nasládlá rajčatová omáčka hrají hezky dohromady. Nejlepší...
Čti více Letošní grilovačky jedou na vlně smash burgerů. Příprava burgeru „rozplácnutím“ přímo na grilu je metoda, která mění pravidla hry a přináší do tvého burgeru ještě větší šťavnatost a chuť. 🍔 Jak vznikl smash burger, proč je ještě o trochu lepší...
Čti více Jakmile se na zahrádce začnou červenat rajčata, je čas uvařit si lečo! 🍅 Na lečo má podle mě každý svůj nejlepší recept, někdo vaří čistě zeleninové lečo, jiný nedá dopustit na lečo s klobásou. My doma vaříme lečo s českým salámem a dnes se s vámi podělím...
Čti více Jestli něco ovládlo naše letošní grilovačky, pak je to grilovaná krkovice s chimichurri. Nejlepší na tom je, že to je extrémně jednoduchý, žádná věda! 😎 Od té doby nechceme jíst krkovici jinak. Spojení šťavnatého masa a svěží bylinkové omáčky je prostě...
Čti více No posts found