Taky se občas přistihneš, jak si prohlížíš reelska s různými recepty na Instagramu a najednou je hoďka v tahu? My jsme na tom tak trochu závislí. 🤫 Máme svoji společnou složku, kam si ukládáme všechna reels s recepty, které nás zaujaly. A že už jich je! Jedním z nich je třeba recept na pečené citronové kuře od Marka Pavaly, bývalého účastníka soutěže MasterChef. A protože jsme ho vyzkoušeli a stráááášně jsme si pochutnali, přidáváme ho do naší sbírky oblíbených receptů (s pár našimi vlastními vychytávkami). 🍋🍗
připrav si:
- kuřecí stehna – 6 ks
- malé brambory – 6 ks
- citróny – 2ks
- černé olivy – hrst
- olivový olej – 5 lžic
- bílý jogurt – 1 kelímek
- mletý kmín – 3 lžičky
- mletá sladká paprika – 3 lžičky
- sůl – 3 lžičky
- mletá cibule – 2 lžičky
- mletý zázvor – 2 lžičky
- mletý černý pepř – 1 lžička
- kurkuma – 2 lžičky
- česnek – 3 stroužky
- petržel – hrst
- koriandr – hrst
postup:
- Troubu si předehřej na 200 °C horkovzduch.
- Do pekáče dej kuřecí stehna, mezi ně brambory nakrájené na asi centimetrové plátky a kolečka citrónu.
- Z olivového oleje, jogurtu, veškerého koření a bylinek (trochu si nech na ozdobu) udělej marinádu.
- Marinádu vlij do pekáče a kuře, brambory i citróny v ní pořádně obal.
- Pekáč vlož do rozpálené trouby a peč asi hodinu. 10 minut před koncem do pekáče přidej olivy.
TIP: Pokud chceš, aby bylo maso křehčí a zároveň víc nasáklé chutí i vůní koření, nalož ho den předem do 3/4 marinády a nech přes noc odležet v lednici pod potravinovou fólií. Druhý den si připrav brambory a citron, obal je ve zbylé 1/4 marinády a pak teprve vše přidej do pekáče a dej do trouby. Uvidíš, že pokrm bude ještě lepší! 🤤
A teď už nezbývá než popřát ti DOBROU CHUŤ!
M&S