Jednoduché pečené kuře podle Marka Pavaly

Taky se občas přistihneš, jak si prohlížíš reelska s různými recepty na Instagramu a najednou je hoďka v tahu? My jsme na tom tak trochu závislí. 🤫 Máme svoji společnou složku, kam si ukládáme všechna reels s recepty, které nás zaujaly. A že už jich je! Jedním z nich je třeba recept na pečené citronové kuře od Marka Pavaly, bývalého účastníka soutěže MasterChef. A protože jsme ho vyzkoušeli a stráááášně jsme si pochutnali, přidáváme ho do naší sbírky oblíbených receptů (s pár našimi vlastními vychytávkami). 🍋🍗

připrav si:

  • kuřecí stehna – 6 ks
  • malé brambory – 6 ks
  • citróny – 2ks
  • černé olivy – hrst
  • olivový olej – 5 lžic
  • bílý jogurt – 1 kelímek
  • mletý kmín – 3 lžičky
  • mletá sladká paprika – 3 lžičky
  • sůl – 3 lžičky
  • mletá cibule – 2 lžičky
  • mletý zázvor – 2 lžičky
  • mletý černý pepř – 1 lžička
  • kurkuma – 2 lžičky
  • česnek – 3 stroužky
  • petržel – hrst
  • koriandr – hrst

postup:

  1. Troubu si předehřej na 200 °C horkovzduch.
  2. Do pekáče dej kuřecí stehna, mezi ně brambory nakrájené na asi centimetrové plátky a kolečka citrónu.
  3. Z olivového oleje, jogurtu, veškerého koření a bylinek (trochu si nech na ozdobu) udělej marinádu.
  4. Marinádu vlij do pekáče a kuře, brambory i citróny v ní pořádně obal.
  5. Pekáč vlož do rozpálené trouby a peč asi hodinu. 10 minut před koncem do pekáče přidej olivy.

TIP: Pokud chceš, aby bylo maso křehčí a zároveň víc nasáklé chutí i vůní koření, nalož ho den předem do 3/4 marinády a nech přes noc odležet v lednici pod potravinovou fólií. Druhý den si připrav brambory a citron, obal je ve zbylé 1/4 marinády a pak teprve vše přidej do pekáče a dej do trouby. Uvidíš, že pokrm bude ještě lepší! 🤤

A teď už nezbývá než popřát ti DOBROU CHUŤ!

M&S

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru