Rychlé buřty na pivu: recept

Co se špekáčky, když už venku není počasí na opékání na ohni? Jednoznačně je spojit s pivem a zeleninou. Buřty na pivu jsou prostě klasika, která nikdy neomrzí. Šťavnaté špekáčky, křupavá zelenina a nasládlá rajčatová omáčka hrají hezky dohromady. Nejlepší samozřejmě je, když máš čas všechno hezky zapéct v troubě, ale pokud zrovna času nazbyt není, zkus naši rychlou a neméně dobrou variantu!

Na 2- 3 porce si připrav:

  • buřty – 5 ks
  • sádlo – 1 lžíce
  • cibule – 1 ks
  • bílé papriky – 2-3 ks
  • kozí rohy – 2 ks
  • chilli papričku – nemusí být
  • rajčata – 4 ks
  • pivo – trochu, cca 2 dc
  • kečup – 3 lžíce
  • sůl, pepř

Postup

  • Na lžíci sádla opeč na kousky nakrájené buřty do zlatova, ať mají pěknou krustičku. Děravou naběračkou je vyndej z pánve.
  • Do výpeku z buřtů dej opéct na hrubo nakrájenou cibuli. Jakmile se začne hezky lesknout, přidej na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájené kozí rohy, trochu chilly papričky, osol, opepři a opékej, aby zelenina trochu změkla (ale ne moc, chceme, aby hezky křupala).
  • Teď přidej na kostky nakrájená rajčata i se slupkou, kečup a pivo. Pokud máš rád kyselejší chutě, přilij trochu láku z okurek. Do pánve vrať buřty. Promíchej a nech chvíli povařit, aby se omáčka zredukovala.
  • Jakmile je omáčka hezky spojená a hustá, je hotovo! Ukroj si krajíc čerstvého řemeslného chleba a pust se do toho! 🤤

Dobrou chuť!

M&S

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru