BBQ křidélka a salát coleslaw jsou dokonalou kombinací chutí a textur! Šťavnatá křidélka se skvěle doplňují s osvěžujícím a křupavým zelným salátem. Nemluvím o té naprosto báječné BBQ omáčce 🤤. Recept na BBQ křidélka je je jednoduchý a skvěle se hodí i na venkovní setkání, pikniky a grilování. Enjoy! ☀
Co potřebuješ na BBQ křidélka?
- kuřecí křidélka – 10-15 ks
- mletá paprika – 2 lžíce
- tymián – hrst
- sůl – 2 lžičky
- mletý pepř – 1/2 lžičky
- chilli vločky – dle chuti
- tmavý třtinový cukr (může být i kokosový) – 120 g
- rajský protlak (doporučuji ten z dmBIO) – 150 ml
- tmavá sojová omáčka – 2 lžíce
co potřebuješ na salát coleslaw?
- zelí (bílé nebo červené) – 3/4 menší hlávky
- jablko – 1 a 1/2 ks, nakrájené na drobné hranolky
- červená cibule – 1 ks, nakrájená na drobno
- majonéza – 4 lžíce
- jablečný ocet – 1 lžíce
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve rozehřej troubu na 180° horkovzduch. Teď si připrav BBQ marinádu – jednoduše smíchej všechny ingredience na marinádu dohromady. Ve vzniklé pastě obal všechny křidélka, dej na pekáč vyložený pečicím papírem (nebo na gril) a šup s nimi na 20 minut do trouby.
- Mezitím se vrhni na salát coleslaw. Zelí nakrouhej na co nejtenší nudličky, dej do mísy, osol a pořádně rukama promačkej, aby se uvolnila šťáva. Pak k zelí přidej na drobné hranolky nakrájené jablko a na drobno nakrájenou cibuli.
- Majonézu jemně prošlehej s jablečným octem, přidej do salátu a vše důkladně promíchej.
- Vyndej opečená BBQ křidélka a můžeš servírovat! Jo a, je to sice prasárna, ale když trochu té BBQ omáčky naliješ na salát, je to mega dobrota! 🤤🤤🤤
Zkoušel/a jsi recept a chutnal ti? Dej nám vědět do komentářů! 🤍
M&S